Üniversite Adaylarıyla Buluştuk

mursel.kan
19 August 2017

Üniversite tercihi yapacak adaylarla eğitim fuarlarında biraraya gelerek Ondokuz Mayıs Üniversitesini anlattık. 2017 Lisans Yerleştirme Sonuçları (LYS) puanlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite yerleştirme maratonu da başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi de bu süreçte öğrencilere tercihleri konusunda destek olmak, fakülte ve meslek yüksekokullarını tanıtmak amacıyla eğitim fuarlarında öğrenciler ve aileleriyle buluştu. Bu yıl Samsun’da başlayan, Rize ve Ankara ile devam eden  fuar maratonu İstanbul ve İzmir ile son buldu.

Rize

Rize Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ali Metin Kazancı Rize Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen “Rize 6. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı”  11-12 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşti. Devlet ve vakıf üniversitelerinden oluşan 38 üniversite stant açtı. Bu üniversitelerden biri de OMÜ oldu.

Ankara

13 ile 14 Temmuz tarihlerinde Ankara ANFA Altınpark Kongre Merkezinde düzenlenen "Üniversite Tercih Fuar"ında standını açan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, hem üniversitenin fiziki ve akademik koşulları hem de sunduğu imkânlar hakkında üniversite adaylarını bilgilendirdi.

Türkiye genelinden 120 üniversitenin katıldığı fuarda OMÜ, üniversite adayları ve velilerden yoğun ilgi gördü. Görevli personelle yüz yüze konuşma imkanı bulan aday ve veliler, OMÜ ve Samsun'la ilgili merak ettikleri soruların cevabını yerinde alma fırsatı yakaladı.

İstanbul 16-18 Temmuz

16 ile 18 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezindeki "Üniversite Tercih Fuarı"nda da 84 üniversite arasında yerini alan OMÜ, görevli personeli ve çeşitli tanıtım ürünleriyle üniversite adaylarıyla bir araya geldi.

İzmir 20-21 Temmuz

İzmir’de ise 20 ve 21 Temmuz tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen "Üniversite Tercih Fuarı"na katıldık.

Samsun 18-26 Temmuz

Ayrıca 18-26 Temmuz tarihleri arasında da çifteli Caddesine üzerinde bulunan Samsun Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen Tercih Günlerinde gençlerle bir araya geldik, öğrencilerin sorularını yanıtladık.